DutchFrenchGermanItalySpainPortugalBelgiumUSA

Kroonluchters laten een Online Event stijgen in klasse

Kroonluchters laten een Online Event stijgen in klasse

Events, seminars, congressen en vermaak gebeurt massaal online. Vaak wordt gekozen voor een standaard -al aanwezige- setting. Kroonluchters laten een event stijgen in klasse. Lees hieronder hoe het werkt.

Door de Corona pandemie zien bedrijven zich genoodzaakt om online met elkaar te verbinden. Afspraken vinden online plaats. Events worden in een studio gestreamd naar personeel of doelgroep. Vaak zien we een vrij basic setting op beeld. Een zithoekje met chesterfield stoelen met een journalist en gast. Of een langwerpige tafel zoals in TV-programma’s als Jinek of OP1. Het resultaat is een basic setting op beeld.

Welk gevoel wekken kroonluchters eigenlijk op?

Om dit antwoord te vinden gaan we even terug in de geschiedenis. Een paar eeuwen geleden ontstond de kroonluchter. Een handgemaakte luxe lamp. Bestemd voor de rijken en veelal toegepast in paleizen, overheidsgebouwen en privé onderkomen. De eerste kroonluchters waren van hout, hierna werken kroonluchters gemaakt van brons, messing of goud. Later ontstonden de handgeblazen glas- en kristalkroonluchters. Voorbeelden hiervan zijn de Boheemse- en Venetiaanse kroonluchters. Stuk voor stuk handgemaakt op basis van de wens van de opdrachtgever. Dit om te laten zien dat het gebouw een hogere rangorde had. Met als doel een ruimte te laten stijgen in klasse.
Dat is precies wat een kroonluchter dus doet. Een ruimte verfraaien en laten stijgen in klasse. Een kroonluchter geeft een gevoel van luxe en romantiek maar ook een gevoel van huiselijkheid. Met een kroonluchter is het sfeerbeeld af.

Hoe pas je een kroonluchter toe in een Online Event of Livestream Event?

Men zegt weleens dat kroonluchters juist geschikt zijn voor kerstfeesten of feestelijke gelegenheden. Dit is feitelijk een verkeerde interpretatie. met de kennis van hierboven brengen kroonluchters dus juist klasse en een gevoel van huiselijkheid. Als we kijken naar de settings van een Online Event of Livestream Event dan passen kroonluchters prima in het sfeerbeeld. Je kunt kiezen voor staande kroonluchters achter een presentator of in de buurt van een zitje. Of juist boven een tafel met gasten. Het beeld van een Online Event ziet er gelijk anders uit.

Wat voor soorten Kroonluchters passen bij een Online Event?

Plaats je een chesterfield setting? Dan denk je al snel aan een roaring twenties sfeer. Hier passen barok-achtige kroonluchters bij. Denken we aan barok dan kom je uit op een zakkroonluchter met een messing afwerking of juist een Weense kroonluchter. Set-designers kiezen ook vaak voor een wilde mix van beide modellen. Hierdoor ontstaat een rommelig beeld zoals een club of bar uit die tijd.
Is het allemaal wat zakelijker ingericht? Bijvoorbeeld met een grote tafel als middelpunt met hieraan gasten? Denk er dan eens aan om ee kroonluchter vlak boven de tafel te hangen. Camerashots kunnen dan de kristallen meenemen in het sfeerbeeld. Het zijn zomaar wat tips die een Online Event ineens veel toegankelijker maken. Meer vertrouwd, huiselijker en vooral met meer klasse.

Wij hopen dat je door dit artikel geïnspireerd geraakt en inziet wat je met kroonluchters toevoegt aan een Online Event. Wil je er eens over sparren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag op weg naar een next level Online productie. Bellen kan natuurlijk ook: 0246779322. Liever via WhatsApp contact? Druk dan op de button.

nephila
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

DutchFrenchGermanItalySpainPortugalBelgiumUSA
Open chat
Hallo, waarmee kunnen we je helpen>