DutchFrenchGermanItalySpainPortugalBelgiumUSA

Hoe kroonluchters huren

Hoe kroonluchters huren? Stapsgewijze uitleg met oplossingen. Welke kroonluchter is geschikt en welke niet. Lees tips van experts over hoe kroonluchters huren.

Vanuit onze kennisbank delen wij interessante informatie. in dit artikel leggen wij uit hoe kroonluchters te huren en waar je op moet letten. Dit artikel heeft als doel om je te begeleiden in de juiste keuze. Een soort checklist voor het huren van kroonluchters.

Welke stijl heeft de inrichting?

De kroonluchter stem je af op de inrichting. Is de omgeving strak en modern dan kun je het beste kiezen voor een zakkroonluchter. Wij adviseren een zakkroonluchter in zilveren uitvoering. Is de omgeving wat klassiek ingericht dan kun je kiezen voor een goudkleurige zakkroonluchter of een Maria Theresa Kroonluchter. Voor een romantische omgeving gebruik je Venetiaanse Kroonluchters.

Wat is de hoogte van de locatie

Meet met een lasermeter de hoogte van de locatie op. Plaats de lasermeter op de grond en laat het rode puntje uitkomen op het punt waar je de kroonluchter(s) wilt gaan ophangen. Schrijf de hoogte op. Deze heb je verderop nodig. Hieronder zie je een lasermeter. Foto: Hornbach

Kun je bij het ophangpunt komen?

Nu je de hoogte hebt opgemeten weet je de afstand van de grond tot aan het ophangpunt van de kroonluchter. Is dit ophangpunt bereikbaar met een trap of is het ophangpunt veel te hoog om met een ladder te bereiken? In de meeste gevallen zijn hoogten tot en met 3.5 meter hoogte veilig met een ladder te bereiken. Is het gemeten ophangpunt hoger dan 3.5 meter? In dat geval kan het huren van een steiger een oplossing bieden. Wat ook kan is dat de leverancier van de kroonluchter(s) een mobiele lift meebrengt. Deze liften bereiken meestal een hoogte van 9 meter tot 11 meter. Hieronder een afbeelding van zo’n lift. Voor een lift moet je wel in gedachte houden dat deze zo’n 400 kilo wegen en de ruimte zonder obstakels te bereiken is. 400 kilo til je niet zomaar even op.

Welke afmeting kroonluchter is geschikt?

Heel vaak worden wij gevraagd om de hoogte te bepalen van de kroonluchter. Mensen vinden het moeilijk om de juiste afmeting te bepalen. Wij vinden dit heel erg gemakkelijk. Stel je voor dat de ruimte waar de kroonluchter komt te hangen 5 meter hoog is. Begin eerst met de hoogte van een mens die springt met zijn handen in de lucht. Gemiddeld is dit 2.5 meter tot 2.75 meter. Een veilig hoogte van de onderkant van de kroonluchter is dus 3.00mtr. Een kroonluchter heeft bevestigingsmateriaal zoals een ketting. Hiervoor geldt een afstand van het ophangpunt tot bovenkant kroonluchter van 0.50 meter. Voila, hier hebben we de uitkomst: 5.5 meter is de beschikbare hoogte. We gebruiken 0.5 meter voor de ketting en het bevestigingsmateriaal. De kroonluchter moet 3 meter boven de mensen hangen. Dus 5.5 min 0.5 min 3 = 2 meter. Voor een ruimte waar het ophangpunt op 5.5 meter aanwezig is huur je een kroonluchter van maximaal 2 meter hoog.

Ik ga de kroonluchter uitkiezen

Nu bekend is wat de hoogte van de kroonluchter moet zijn en je weet welk type kroonluchter je nodig hebt kun je het juiste model en afmeting uitzoeken in het assortiment kroonluchters dat er te huur is. In totaal zijn er 700 kroonluchters te huur in 28 verschillende modellen.

DutchFrenchGermanItalySpainPortugalBelgiumUSA
Open chat
Hallo, waarmee kunnen we je helpen>